Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Zalencentrum 't Hagen

Op 1 juni 1982 werd het café-restaurant 't Hagen officieel geopend door de heer J.J. Broekhuis, voorzitter van de Stichting Groot Scholtenhagen, de burgemeester Stadhouders, de heer Jordaan en uitbater Boenders. Hun namen prijken dan ook op de door Jordaan als oud-voorzitter van de stichting, ingemetselde steen.

Meerdere keren werd 't Hagen daarna uitgebreid. In 1986 kwam er een veranda en een bruidssuite met bubbelbad. Twee jaar later werd de keuken uitgebreid. In 1995 werd er na enkele wijzigingen in de plannen nog een vleugel bijgebouwd.  Met al de verbouwingen verloor het gebouw zijn status van rijksmonument. Met de inrichting van de oude gelagkamer zou het gebouw nog historische waarde hebben gehad, maar Boenders had die veranderd. Dat kwam hem toentertijd op een reprimande te staan.

Hoewel Boenders het liefst van de status monument af wilde in verband met verdere uitbreidingen liep alles met een sisser af. Het bestuur van de Stichting heeft zich met succes verzet tegen het voornemen om het gebouw niet langer als monument aan te merken. Een paar jaar later echter werd het pand alsnog van de Rijksmonumentenlijst gehaald waar het in 1970 op was gekomen.

Nu staat er derhalve onder het lommerrijke bladerdak van de monumentale bomen in het fraaie Scholtenhagenpark, in plaats van de mooie, oude, historische boerderij geen gerestaureerde herberg als in 1850 maar een in Saksische stijl gebouwd restaurant.

't Hagen is geschikt voor bedrijf- en familiefeesten en bruiloften en er is ruimte voor vergaderingen, meetings en teambuildingsarrangementen.

website: www.het-hagen.nl

Restaurant Zalenaccommodatie 't Hagen
Scholtenhagenweg 36,
7481 VP Haaksbergen