Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Zwemvereniging Scholtenhagen


Vanaf haar oprichting maakt zwemvereniging Scholtenhagen deel uit van de sportbeoefening die in het park Scholtenhagen plaatsvindt. Met de komst van het openluchtzwembad werd Haaksbergen rijp voor een eigen zwemvereniging. Fanatieke zwemliefhebbers belegden een vergadering en direct werd de zwemvereniging Scholtenhagen (ZVS) officieel opgericht. Na de opening van het zwemparadijs 'de Wilder' telde de vereniging ruim 500 leden.

Sinds 1 juni 1969 is er een zwemvereniging in Haaksbergen. Het bad de Wilder is nu thuisbasis van Scholtenhagen. Eerder was dit Zwembad de Els in Haaksbergen. Je kent het Zwembad van de zwemlessen, het diploma-zwemmen, vrij zwemmen en verjaardagsfeestjes. Scholtenhagen richt zich op het sportieve gebruik van het zwembad. De zwemsport is een van de gezondste sporten die je kunt bedenken, of het nu gaat om het zwemmen of waterpolo, recreatief of in competitie. Ook zijn er bij beide takken van sport bijzonder weinig sportblessures. Scholtenhagen nodigt je hierbij uit om 3 keer gratis mee te komen trainen. Scholtenhagen neemt met beide takken van sport (zwemmen en waterpolo) deel aan competities, dit betekent dat als je wilt, tegen andere clubs uit de regio, je krachten kunt meten. Je zwemt dan bij zwemwedstrijden tegen leeftijdsgenoten en bij waterpolo tegen teams die even sterk zijn als dat van ons.

Natuurlijk hoef je als beginner niet in topconditie te verkeren, het gaat bij Scholtenhagen voornamelijk om de lol die je aan de sport beleeft. Heb je lol en plezier in de sport, dan komt de rest bijna vanzelf. Bij de zwemsport is het belangrijk plezier in het zwemmen te hebben. Onze trainingen zijn gericht op het aanleren van de juiste technieken, een verbetering van de conditie vloeit hier automatisch uit voort. Voor waterpolo geldt hetzelfde principe, daarnaast is het prettig als je beschikt je over een goede teamgeest en enig (bal)spelinzicht hebt. Voor beide onderdelen is het voldoende om in het bezit te zijn van diploma B.

Website: http://www.zvscholtenhagen.nl/