Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

IJsvereniging IJsch

De vereniging IJSCH komt voort uit de twee plaatselijke Haaksbergse schaatsverenigingen YVH en HSV'92. Beide verenigingen zijn opgeheven. Op 7 april van 2004 is IJSCH formeel opgericht.

Naast recreatief schaatsen houden leden van de vereniging zich ook bezig met langebaanwedstrijdschaatsen, marathonschaatsen en skeeleren. Daarnaast wordt in groepsverband aan conditietraining en wielertraining gedaan.

In zijn algemeenheid stelt de vereniging zich de promotie van de schaats- en skeelersport in Haaksbergen en omliggende regio tot doel. IJs en Skeelerclub Haaksbergen is een gezellige maar ook ambitieuze vereniging met een eigen schaats-skeeler-accommodatie en clubgebouw aan de Scholtenhagenweg. 

Na een korte periode van vorst schaatsen kun je al op de 400-meter-baan schaatsen, in de zomer kun je trainingen volgen in skeeleren, fietsen en lopen/ conditietraining. Met een baanabonnement kun je op alle publieke openstellingen op de de skeelerbaan terecht.

De baan bestaat nog niet zo lang, maar heeft toch al een goede reputatie opgebouwd door voor de 4e keer op rij de 1e marathon op natuurijs binnen te halen.

Werd er in het verleden traditioneel door Veenoord en Noordlaren gestreden om deze prestigieuze wedstrijd binnen te halen, sinds 2007 heeft Haaksbergen zich in de strijd geworpen. En met succes! Sinds 2007 heeft Haaksbergen 3 maal achtereen de 1e marathon op natuurijs weten te organiseren. Door een combinatie van een uitstekende baan, gunstige klimatologische omstandigheden door de oostelijke ligging, perfecte waterkwaliteit en niet in de laatste plaats een geweldig vrijwilligerskorps kan er vaak al na 2 nachten geschaatst worden in Haaksbergen.

website:  www.ijsch.nl


Scholtenhagenweg 40c
7841 VP  Haaksbergen