Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Begin jaren '30 vorige eeuw werd er voor het eerst getennist op het Scholtenhagen. Weliswaar op een tegelbaan, maar toen ging het meer om de gezelligheid dan om serieus in wedstrijdverband te spelen. In de zomer van 1947 besloot een aantal tennissers hun club een meer officieel karakter te geven, en op 18 december dat zelfde jaar werd TCH opgericht.


Toentertijd was tennis een elitaire sport en het was dus een selecte groep, die de eerste slagen hadden op 't Hagen. Immers in die tijd konden nieuwe leden alleen met algemene stemmen worden aangenomen, later, in 1975, kon men lid worden door introductie. Nog weer later kon iedereen zich zonder meer aanmelden al waren er in de loop der jaren wel een aantal ledenstops, omdat de TCH over te weinig tennisbanen beschikte.

Na de oorlog werden de 4 tegelbanen geleidelijk omgebouwd tot gravelbanen.  Bij het 25-jarig jubileum kwam er 'hoog' bezoek bij de TCH. De bekende voetballer Abe Lenstra speelde tegen televisie-coryfee Willem Duys. De beroemdheden werden echter niet opgevangen in luxe clubhuis, integendeel het was nog behoorlijk primitief allemaal. Tegenstanders van de club konden zich omkleden in de bestuurskamer.

In de jaren na het jubileum kwam er naast een nieuw clubhuis, een oefenbaan, een nieuwe verlichtingsinstallatie en een nieuw kleedkamergebouw.
Eind jaren '90 werd het tenniscourt van TCH weer grondig gerenoveerd. Een zesde baan werd aangelegd en de andere banen werden vernieuwd. Tegelijk met deze renovatie verscheen er een nieuw clubgebouw.

De zes tennisbanen met clubhuis zijn geheel door bomen omsloten gelegen op Park Groot Scholtenhagen aan het Dievelaarslaantje aan de Scholtenhagenweg.
Het park is van begin april tot eind oktober geopend en afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de zes gravelbanen bespeeld worden.
Zeven dagen per week kan er getennist worden vanaf zonsopgang tot 12.00 uur 's avonds. Gedurende de avond kan op alle banen de verlichting worden ingeschakeld.

website: www.tchaaksbergen.nlAdres:

Scholtenhagenweg 31
7481 VP Haaksbergen