Stichting Groot Scholtenhagen

Sport- en recreatiepark

Camping Scholtenhagen


De camping aan de Scholtenhagenweg werd op 12 mei 1967 officieel in gebruik genomen. De grond was daarvoor in bezit geweest van het jonge echtpaar Bannink, dat verhuisde naar 'de Karelskamp'. Het boerderijtje werd verbouwd tot campingwinkel en er werden toiletten en wasgelegenheden bijgebouwd. Ook kwam er een kantine. De campinggasten vermaakten zich goed, ze konden zelfs via een wandelpad naar het naastgelegen zwembad.

Hoewel het aantal overnachtingen jaarlijks steeg, kostte de camping toch geld in plaats van dat het, zoals verwacht, iets opbracht. Maar afgemeten naar de belangstelling van het publiek was er wel aanleiding om de camping uit te breiden. In 1981 was de camping geheel voorzien van waterleiding, elektriciteit, riolering en drainage. Dankzij deze voorzieningen en de enorme inspanning van de campingbeheerder, de familie van Hoof, classificeerde de ANWB de camping Scholtenhagen hoog in het handboek van alle Nederlandse campings. Langzamerhand ontstond er op de camping een moderne speeltuin met veel speeltoestellen. Ook realiseerde men een voetbal- en volleybalveld.

In tegenstelling tot de nabij gelegen camping 't Stienboer heeft de camping zich toch niet kunnen ontwikkelen tot een acceptabele camping, omdat toch teveel noodzakelijke voorzieningen ontbraken. Toen zich de mogelijkheid voor deed om de camping te verkopen, en nadat zowel de Stichting en de gemeente de vereiste toestemming hadden gegeven, kon de camping verkocht worden en ging het over in particuliere handen.

Eigenlijk had de camping niet verkocht mogen worden, want het uitgangspunt van de Stichting Groot Scholtenhagen was en is nog steeds dat er geen enkele vierkante meter van de door W.H. Jordaan ingebrachte grond mocht worden verkocht. Maar de camping stond er zeer slecht voor en werd dus toch verkocht. De Stichting was van mening dat de totale omvang van de in de Stichting ondergebrachte gronden na de verkoop van de camping groter bleef dan de oorspronkelijke, door Jordaan ingebrachte gronden.

In 1993 is de camping weer verkocht. Wat de nieuwe eigenaars direct aansprak waren vooral de prachtige ligging, naast het subtropisch zwembad 'De Wilder', in het park Scholtenhagen met zijn vele voorzieningen en dichtbij de kinderboerderij met een prachtige recreatievijver ernaast.

Sinds die tijd is er weer veel veranderd op de camping Scholtenhagen. Er is een nieuw voorzieningscentrum gebouwd, met een receptie, een loungeruimte en een activiteitengebouw. Ook is er een grote centrale speeltuin aangelegd met een grote klimtoren.

Website: www.campingscholtenhagen.nl

Adres: Scholtenhagen 30
7481 VP Haaksbergen
Tel.nr.: 053-5722384